Σήμερα μαγειρεύουμε ρεβυθοκεφτέδες και ανυπομονούμε να τους δοκιμάσουμε.
Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλ αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με τη σόδα και τα αφήνουμε για 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, το μαιντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες. Τους αλευρώνουμ και τους τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνα και τους σερβίρουμε.
φαλαφελ, σπιτικα, παραδοσιακα φαγητα |
Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλ αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με τη σόδα και τα αφήνουμε για 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, το μαιντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες. Τους αλευρώνουμ και τους τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνα και τους σερβίρουμε.