Συμμαχία Sanders - Βαρουφάκη απέναντι στον Bannon



Στις 30 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί επίσημα ο αριστερός φορέας που θα έχει προοδευτικό και διεθνή χαρακτήρα και θα πολεμήσει τις «δεξιές πολιτικές του Στιβ Μπάνον πρώην συμβούλου του Τραμπ και ομοϊδεατών του».



Ο οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, Γιάννης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι αυτός και ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς θα παρουσιάσουν μια αριστερή αντίδραση στο «εθνικιστικό κίνημα που έχει σφυρηλατήσει Στιβ Μπάνον».







​Η επίσημη δημιουργία του διεθνούς προοδευτικού φορέα θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σάντερς, το Βέρμοντ των ΗΠΑ στις 30 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γ. Βαρούφακης σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.





Για τον Βαρουφάκη, πολιτικοί όπως ο Μπανόν που διετέλεσε σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και κατά πολλούς συσπειρώνει τον εθνικισμό στην Ευρώπη, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο Ούγγρος Πρόεδρος Βίκτορ Ορμπάν και άλλοι «αποτελούν απειλή παρόμοια με τα φασιστικά κινήματα της δεκαετίας του 1930».

Ο ίδιος πιστεύει ότι μαζί με συμμάχους όπως ο Σάντερς ή ο ηγέτης των εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κόρμπιν, μπορούν να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στην κρίση και πρέπει να ενωθούν «πέρα από τα σύνορα».

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular