Κρουασανάκια με μερέντα και μαρμελάδα!!!

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 16 ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ):
400 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
100 γρ. γάλα
75 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
1 βανίλια
λίγο αλάτι
μαρμελάδα και μερέντα
ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε την μαγιά με λίγο γάλα μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο του και ρίχνουμε την μαγιά, τα αυγά, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι, την βανίλια και ανακατεύουμε ρίχνοντας το γάλα σιγά σιγά και μετά το λάδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα μας στο χέρι για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος και μετά την κόβουμε σε 4 μέρη, ανοίγουμε το φύλλο σε στρόγγυλο σχήμα και το κόβουμε στα 4. Προσθέτουμε την γέμιση της επιλογής μας και τυλίγουμε στο γνωστό σχήμα του κρουασάν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Προαιρετικά αλείφουμε τα κρουασάν με αυγό πριν το ψήσιμο (προσωπικά τα έκανα με νερό και ζάχαρη μόλις βγήκαν από τον φούρνο, για να πάρουν γυαλάδα).
Όταν ψηθούν αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα κρουασανάκια μαρμελάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular