Euro Working Group με Χουλιαράκη. Αισιοδοξία και κοινό μέτωπο

Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι στις 15.30 οι διεργασίες του Euro Working Group στις Βρυξέλλες.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης. 


Αύριο το πρωί ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Σκοπός των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα είναι η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.
Το Μαξίμου εκφράζει αισιοδοξία ως προς την επίτευξη αποτελέσματος σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως έγινε γνωστό μετά την επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ, τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης.

Επί της ουσίας, θα εκτελεί τα καθήκοντα που προβλέπονται από τη θέση του και τα οποία είχε σταματήσει να ασκεί από τότε που ανέλαβε ο κ. Ν. Θεοχαράκης γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και τον έχρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας.
Ο Γιώργος Χουλιαράκης είχε στενή συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη προτού αναλάβει τα καθήκοντα του ΣΟΕ, ενώ από την πρώτη του συμμετοχή στο Euroworking Group είχε κερδίσει τα θετικά σχόλια των ομολόγων του στην Ευρωζώνη.
Τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και εκτιμάται πως η δράση του θα λειτουργήσει θετικά για την επίτευξη συμφωνίας "αμοιβαίου επωφελούς κέρδους" για τις δύο πλευρές.
Σημειώνεται ότι το Eurogroup της 11ης Μαΐου θεωρείται πια ως εξαιρετικά κρίσιμο για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης και ο στόχος είναι να έχει βρεθεί μια πρώτη λύση μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular