Σαμαράς από Στρασβούργο υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας

Με στόχο να αναδειχθεί στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων και των Ευρωπαίων εταίρων ως η μόνη φιλοευρωπαϊκή εναλλακτική πολιτική λύση στη χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε σήμερα για δεύτερη ημέρα τις επαφές στο Στρασβούργο.

Μετά την ομιλία του χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά την οποία κάλεσε τους ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς να δώσουν μία ευκαιρία στην Ελλάδα και να στηρίξουν τη χώρα, όχι την κυβέρνηση, δηλώνοντας ταυτόχρονα το δικό του παρών στις εξελίξεις, ο κ. Σαμαράς σήμερα είχε διμερείς επαφές με το σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Φερχόφσταντ και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ ανέφερε ότι αντικείμενο των συναντήσεων αυτών ήταν “πως θα διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού” και δήλωσε βέβαιος ότι και οι τρεις συνομιλητές του συμμερίστηκαν και συμμερίζονται την άποψη αυτή.
Ο Σαμαράς εκτιμά ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι δύσκολη και πως ο ΣΥΡΙΖΑ στριμωγμένος πολιτικά οδηγείται σε δημοψήφισμα, το οποίο θα εξελιχθεί ουσιαστικά σε διακύβευμα παραμονής στο ή εξόδου από το ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, φιλοδοξεί (όπως και στις δεύτερες εκλογές του 2012, όταν μπροστά στην απειλή του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώθηκαν γύρω από τη Ν.Δ δυνάμεις που ανησυχούσαν για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας) να αποτελέσει ο ίδιος τον εκφραστή του φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular