O χάρτης της προσδοκίας : Τι ζητάμε στην Ελλάδα, πώς είμαστε ευτυχισμένοι. Τι κάνει χαρούμενο τον πλανήτη



"'Γεια μας! Την υγειά μας να' χουμε. Υγεία πάνω απ' όλα. Nους υγιής εν σώματι υγιεί".


Ο σοφός λαός, εδώ και αιώνες έχει αποφασίσει. Οι λαϊκές ρήσεις από αρχαιοτάτων χρόνων και η ελληνική παράδοση, φέρνουν την υγεία στα τραπέζια της οικογένειας, στις ευχές και στις ευχές μας.
Το site MoveHub.com έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να μετακομίσει στο εξωτερικό και εκπονεί μελέτες για τις προσδοκίες των πολιτών σε κάθε ήπειρο αλλά και χώρα του κόσμου.
Ποια είναι η σημαντικότερη προσδοκία των Ελλήνων πολιτών; Η καλή τους υγεία λοιπόν.
Το γράφημα φέρνει στην επιφάνεια και μερικά "παράδοξα" που δείχνουν ότι οι λαοί τελικά δεν είναι και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Οι πολίτες των ΗΠΑ, της Κούβας αλλά και του Ιράν θεωρούν σαν σημαντικότερο την ικανοποίηση που παίρνουν από όσα κάνουν στην καθημερινή τους ζωή.
Τα στοιχεία που εικονοποιούνται στο παρακάτω infographic βασίζονται στις απαντήσεις που έδωσαν 80.000 άνθρωποι του πλανήτη μας και είναι σίγουρα, απλώς ενδεικτικά.

Για την υγεία τους ενδιαφέρονται σαν κύρια προσδοκία, οι Τούρκοι, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι αλλά και οι Ρώσοι, μεταξύ άλλων. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πάντως ενδιαφέρονται για την ικανοποίηση που προσλαμβάνουν από την καθημερινότητα τους.
Η υγεία απασχολεί κατά κύριο λόγο και σχεδόν ολόκληρη την Λατινική Αμερική ενώ το εισόδημα είναι αυτό που ζητούν αιτιολογημένα περισσότερο, οι κάτοικοι της Αφρικανικής ηπείρου.
Για το εισόδημα ενδιαφέρονται βέβαια κατά κύριο λόγο και οι Σαουδάραβες ενώ οι Κινέζοι κοιτάζουν και εκείνοι την υγεία τους. Οι Ιάπωνες νοιάζονται για την ασφάλεια τους ενώ οι Αυστραλοί επιζητούν την ισορροπία ανάμεσα σε εργασία και ελεύθερο χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular