Το Ιράν καταλαμβάνει εμπορικό πλοίο με σημαία νήσων Μάρσαλ

Ένα εμπορικό πλοίο της εταιρείας Maersk με σημαία των νήσων Μάρσαλ κατελήφθη σήμερα στο ύψος των Στενών του Χορμούζ από το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό και οδηγείται προς ιρανικό λιμάνι, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Τουλάχιστον 5 ιρανικά πολεμικά πλοία ζήτησαν από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MAERSK TIGRIS να κατευθυνθεί προς το ιρανικό νησί Λαράκα αφού έριξαν προειδοποιητικές βολές μπροστά από την πλώρη του, έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση.
Το πλοίο «'υπάκουσε' στο ιρανικό αίτημα και κατευθύνθηκε προς τα ύδατα στα ανοιχτά του νησιού, διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.
Το περιστατικό συνέβη στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) και στο πλοίο δεν επιβαίνει κανένας Αμερικανός. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δανέζικο τηλεοπτικό κανάλι, τα 24 μέλη του πληρώματος προέρχονταν κυρίως από την ανατολική Ευρώπη και την Ασία.
«Από πρώτη άποψη φαίνεται πως πρόκειται για προκλητική συμπεριφορά, αλλά ακόμη δεν έχουμε στη διάθεση μας όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Γουόρεν σε ενημέρωση δημοσιογράφων.
Ιρανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι το περιστατικό δεν έχει στρατιωτική ή πολιτική διάσταση, προσθέτοντας πως το θέμα μπορούν να επιλύσουν οι λιμενικές αρχές, μετέδωσε το Ιρανικό πρακτορείο Tansim.
Η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ζήτησε από ένα αντιτορπιλικό να μεταβεί το συντομότερο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο που βρίσκεται το MAERSK TIGRIS, ενώ αεροπλάνα που υπερίπτανται επιτρέπουν στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να παρακολουθούν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular