Στη θέση τους παραμένουν επίορκοι αστυνομικοί και στελέχη της ΕΥΠ που συνεργάζονται με δουλεμπόρους

Τις καθυστερήσεις στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ ξαναφέρνει στο προσκήνιο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», αναφορικά με την δράση αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και στελέχη της ΕΥΠ, που φέρονται να συνεργάζονται έναντι αμοιβής για δουλεμπορικά κυκλώματα που εκμεταλλεύονται και μεταφέρουν καθημερινά εκατοντάδες ψυχές από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα.



Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2013 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχουν αποδοθεί τα νόμιμα στους επίορκους αξιωματικούς που φέρονται να βρίσκονται ακόμα σε θέσεις και πόστα νευραλγικής σημασίας, παρά τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος τους. Σύμφωνα με σειρά εγγράφων και αναφορές στελεχών των διωκτικών αρχών που αποκαλύπτει «Το Βήμα», οι αξιωματούχοι αυτοί συναντούν αρχηγούς των δουλεμπόρων, αλλοιώνουν στοιχεία για τις μεταφορές των μεταναστών και τους προμηθεύουν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να συνεχίζουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος για αλλοδαπούς, ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έκλεινε συναλλαγές με τους αρχηγούς των δουλεμπόρων χρησιμοποιώντας καρτοκινητά με ανύπαρκτα στοιχεία δήθεν Πακιστανών υπηκόων.
Σε σειρά άλλων απόρρητων εγγράφων που επικαλείται το «Βήμα» αποκαλύπτεται ύστερα από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις η άγνωστη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων που ονομάζουν τους διακινούμενους μετανάστες «τελάρα», «πρόβατα» και «κατσίκια», ενώ για τις εργασίες στα σάπια πλοιάρια μεταφοράς των προσφύγων ακούγονται να λένε με χαρακτηριστική ωμότητα: «Ο Χάρος είναι κομπλέ»!
Στα έγγραφα αυτά φαίνονται μεταξύ άλλων οι κινήσεις και οι διασυνδέσεις των κυκλωμάτων στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλικαρνασσό και στο ειδικό σύστημα πληρωμής και διαχείρισης κεφαλαίων «Hawalla» (τεφτέρι) που διαθέτουν οι δουλέμποροι.
Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε δράση κυκλωμάτων δουλεμπόρων, η οποία αναφέρεται στο 2013, σας γνωρίζουμε ότι η Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΥΠ εξετάζουν σε βάθος το αποδεικτικό υλικό και σύντομα θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.
Ανάλογη έρευνα διεξάγει για ευρύτερα θέματα οργανωμένου εγκλήματος, με εμπλεκόμενα τα ίδια πρόσωπα, η Ελληνική Δικαιοσύνη. Να είναι βεβαία η ελληνική κοινή γνώμη ότι αν από την έρευνα της Αστυνομίας εντοπισθούν επίορκοι αστυνομικοί ή διαπλεκόμενοι υπάλληλοι όχι μόνο θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη αλλά θα αποτελέσουν το πρώτο σημαντικό βήμα πάταξης της διαφθοράς εντός του Σώματος και ένα καλό μάθημα του τρόπου με τον οποίο το Υπουργείο θα χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις». Σύμφωνα με την πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, αναμένονται λοιπόν εξελίξεις και μάλλον κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι δύο χρόνια ερευνών είναι πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular