5 τροφές που πρέπει να τρώμε καθημερινά

Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν ότι ακόμα και οι μικρές αλλαγές στο ημερήσιο διαιτολόγιο μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε πιο υγιείς αλλά και να έχουμε ένα φυσιολογικό βάρος. 5 τροφές μπορούν να ενισχύσουν την υγεία σας αλλά και να γίνουν σύμμαχοί σας στη δίαιτα, αρκεί να τις καταναλώνετε καθημερινά:

1.Βατόμουρα: Τα blueberries δεν είναι μόνο νόστιμα –φρέσκα ή αποξηραμένα- αλλά έχουν λίγες θερμίδες και ζάχαρη. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνη C και K, μαγγάνιο αλλά και φυτικές ίνες.   Καταναλώστε τα μαζί με τα δημητριακά το πρωί ή με το γλυκό σας.

2.Κακάο: Το κακάο που υπάρχει στις σοκολάτες υγείας είναι μια υπερτροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και χαλκό.

3.Αβοκάντο: Ένα φρούτο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη που μπορεί να σας κρατήσει χορτάτες για περισσότερη ώρα, να μειώσει τη χοληστερόλη και να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

4.Ψύλλιο (πεπτικές ίνες σε σκόνη ή σε κάψουλα): Σημαντική πηγή ινών που διατηρεί υγιές το πεπτικό σύστημα, τα επίπεδα χοληστερόλης και μας κρατά χορτάτες. Συνοδέψτε με τα δημητριακά το πρωί ή με ένα smoothie.

5.Λεμόνι: Το λεμόνι είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C και μαζί με λίγο νερό το πρωί μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα καλό αντιοξειδωτικό που θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular