Ινδονησία: Εκτελέστηκαν οκτώ από τους 9 καταδικασμένους για εμπόριο ναρκωτικών

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση των οκτώ από τους εννέα καταδικασμένους σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών στην Ινδονησία.


Η Φιλιππινέζα που επρόκειτο επίσης να εκτελεστεί δεν ήταν μεταξύ τους. Η εκτέλεση της αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή καθώς μια συνεργός της παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Ινδονησίας.
"Η εκτέλεση της Μέρι Τζέιν (Βελόζο) αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του προέδρου των Φιλιππίνων" μετά την παράδοση μιας γυναίκας που δρούσε ως "βαποράκι" ναρκωτικών, είπε ο Τόνι Σποντάνα.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί από την Βελόζο να καταθέσει σε βάρος του πρώην συνεργάτη της.

Η Βελόζο, που είναι μητέρα δύο παιδιών, είχε συλληφθεί το 2010, όταν έφτασε στην Ινδονησία έχοντας κρυμμένα στις αποσκευές της 2,6 κιλά ηρωίνης.
Πολλοί άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της Ινδονησίας στη Μανίλα ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα όταν πληροφορήθηκαν την είδηση της αναβολής της εκτέλεσης.
Οι υπόλοιποι οκτώ καταδικασθέντες σε θάνατο, δύο Αυστραλοί, τέσσερις Νιγηριανοί, ένας Βραζιλιάνος και ένας Ινδονήσιος, εκτελέστηκαν στο απόσπασμα λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) στη φυλακή του απομονωμένου νησιού Νουσακαμπάνγκαν.
Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων ηγετών που στις Βρυξέλλες είχαν αντιδράσει έντονα τονίζοντας ότι: ''Αναγνωρίζουμε ότι η Ινδονησία πρέπει να καταπολεμήσει το πρόβλημα (της διακίνησης) ναρκωτικών το οποίο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, όμως η εμπειρία σε άλλες χώρες δείχνει ότι η θανατική ποινή δεν είναι η σωστή απάντηση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular