Θετικά τα πρώτα μηνύματα από το Euro Working Group. Η κυβέρνηση δεν συζητά για μειώσεις συντάξεων

Η κυβέρνηση δεν συζητά για μειώσεις συντάξεων, ενώ αύριο στο υπουργικό θα αποφασιστεί εάν οι πλειστηριασμοί θα συμπεριληφθούν ή όχι στο πολυνομοσχέδιο.


Χωρίς το πολυνομοσχέδιο στις βαλίτσες του θα μετάσχει στη συνεδρίαση του Brussels Group αύριο το τεχνικό κλιμάκιο της ελληνικής πλευράς.
Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης - μέσω του οποίου επιχειρείται η μείωση της απόστασης που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές - δεν θα παρουσιαστεί ούτε στο Brussels Group, όπως ακριβώς δεν παρουσιάζεται και σήμερα σε επίπεδο Euro Working Group.
Στο αυριανό Brussels Group η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις γνωστές θεματικές ενότητες (φορολογική διοίκηση, δημόσια διοίκηση, δημόσια περιουσία) και στις διαφωνίες που έμειναν από την προηγούμενη συνεδρίαση του Brussels Group.

Ωστόσο το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί στο μικροσκόπιο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου.
H ολοκλήρωσή του όμως μπορεί να μην κλείσει σε ένα υπουργικό συμβούλιο, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου και να εγκριθεί από την κυβέρνηση, προτού κατατεθεί στους θεσμούς.
Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως η Αθήνα δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της, απορρίπτοντας νέα ευρωπαϊκά τελεσίγραφα πως ο χρόνος εξαντλείται.
Λίγο νωρίτερα κορυφαίες ευρωπαϊκές πηγές προειδοποίησαν την ελληνική πλευρά πως δεν έχει στη διάθεσή της παρά ορισμένες μέρες, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.
Παράλληλα με τη συνεδρίαση του Euro Working Group που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή την ώρα πραγματοποιείται νέα σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στο Euro Working Group, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.
Κορυφαία κυβερνητική πηγή αποκάλυψε πως το πολυνομοσχέδιο τείνει προς την οριστικοποίησή του, αλλά και πως η Αθήνα επιδιώκει συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν, ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν το προγραμματισμένο για την 11η Μαΐου.
Η ίδια πηγή αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση δεν συζητά για μειώσεις συντάξεων, ενώ αύριο, στο υπουργικό, θα αποφασιστεί εάν το μείζον θέμα των πλειστηριασμών θα συμπεριληφθεί ή όχι στο πολυνομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular