Κρέπες με μανιτάρια αλά κρεμ


Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, για μικρούς και μεγάλους που αφήνει μια αίσθηση από comfort food! 




Υλικά

Για τις κρέπες
125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά χτυπημένα
1 1/4 φλιτζ. γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο +1 κουταλάκι για το τηγάνι

Για τη γέμιση
400 γραμμ.. μανιτάρια λευκά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο + επιπλέον για το βουτύρωμα του ταψιού
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. τυρί κρέμα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
8-10 φέτες ημίσκληρο τυρί

Μερικά κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Για τις κρέπες: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και τις 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, χτυπάτε με αναδευτήρα πολύ καλά, μέχρι να πάρετε ένα ελαφρώς παχύρευστο και δεμένο μείγμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλάκι βούτυρο. Βάζετε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνετε για 1 λεπτό. Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζετε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύετε για ½ ακόμη λεπτό.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα. Όσες κρέπες αφαιρείτε από το τηγάνι, τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους. Αφήνετε τις κρέπες στην άκρη.

Για τη γέμιση: Κόβετε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.

Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 180. Απλώνετε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας και την τυλίγετε σε ρολό. Τυλίγετε κάθε κρέπα με μία φέτα ημίσκληρο τυρί.

Τοποθετείτε τις τυλιγμένες κρέπες σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει ελαφρώς. Βγάζετε από το φούρνο, γαρνίρετε με θυμάρι και σερβίρετε.




πηγή:eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular