Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αυτός είναι ο νέος… μαέστρος στο τένις»

Διθυράμβους γράφει ο Παγκόσμιος Τύπος για τον έλληνα πρωταθλητή, μετά τη σπουδαία του επιτυχία και στα ATP Finals στο Λονδίνο

tennis-nitto-atp


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποτελεί πλέον ένα είδωλο για τους λάτρεις του τένις και ο έλληνας πρωταθλητής από το βράδυ της Κυριακής (17/11) και μετά την ολοκλήρωση του θριάμβου του στο Λονδίνο στα ATP Finals, τα κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ αποθεώνουν τον 21χρονο έλληνα πρωταθλητή, που παραμένει Nο6 στο κόσμο.

Ο νέος «βασιλιάς» των «ATP Finals» έχει πετύχει ήδη πολλά ρεκόρ, χαρακτηρίζεται «μαέστρος», και τονίζεται… «το παιχνίδι είναι σε καλά χέρια» για το μέλλον, μιας και η νέα γενιά του αθλήματος έχει αρχίσει να πρωταγωνιστεί.

Επίσης, τρία κορυφαία μέσα μαζικής ενημέρωσης που εδρεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το «CNN», το «ESPN» και το «Tennis.com», υποκλίνονται» στον
21χρονο αθλητή, υπογραμμίζοντας με σιγουριά πως η πορεία του, τον οδηγεί στην κορυφή του κόσμου.

«Για όσους ανησυχούν για το μέλλον του τένις ανδρών, όταν το Big-3 (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ) θα έχει φύγει, αυτό το παιχνίδι δείχνει ότι θα είναι σε καλά χέρια», έγραψε το «tennins.com» (ιστοσελίδα και κορυφαίο περιοδικό για το τένις), σημειώνοντας στον τίτλο: «Ο Τσιτσιπάς έχει την φιλοδοξία του παιχνιδιού για να είναι Νο 1 στο μέλλον».


«Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Nitto ATP Finals αναδεικνύει το λαμπρό μέλλον του τένις», αναφέρει το «ESPN», που σημειώνει: «Μερικές ημέρες πριν, ο Κρις Κερμόντ, απερχόμενος CEO και πρόεδρος του ATP Tour, ρωτήθηκε για την άποψη του σχετικά με το μέλλον του αθλήματος: «Πάντα λέω, και πραγματικά το εννοώ, ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί όταν ο Ρότζερ (Φεντερερ), ο Ράφα (Ναδάλ), ο Νόβακ (Τζόκοβιτς) και ο Άντι (Μάρει) αποχωρήσουν», δήλωσε.





 «Έχουν παίξει έναν τεράστιο ρόλο, αλλά το παιχνίδι θα επιβιώσει και το ταλέντο που έρχεται είναι απίστευτο». Το ταλέντο αυτό εμφανίστηκε την Κυριακή (17/11) όταν ο Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ 6-7, 6-2, 7-6 για να πανηγυρίσει το τρόπαιο στους ATP Finals. Πριν από τρία χρόνια, ο Τσιτσιπάς ήταν ένας συνεργάτης για τον Τιμ σε αυτό το τουρνουά. Η νίκη του Τσίτσιπά στο ντεμπούτο του στο τουρνουά, τον κάνει τον νεότερο πρωταθλητή των ΑΤΡ Finals από τον Λέιτον Χιούιτ το 2001. Αν διατηρήσει αυτήν την δυναμική, κάτι είναι δυνατό».

Το «CNN» έγραψε: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ και έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος νικητής σε ATP Finals εδώ και 41 χρόνια, μετά τον Μακενρό», ενώ υπενθύμισε πως «έχει κερδίσει το Big-3, Τζόκοβιτς, Ναδάλ και δύο φορές τον Φέντερερ».




Στις ΗΠΑ μεγάλο θέμα για τον θρίαμβο του έλληνα πρωταθλητή είχαν οι «New York Times», που υπογράμμισε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβίωσε απέναντι στον Τιμ και πήρε το ATP Finals».



Η επίσημη ιστοσελίδα των ATP Finals, στο τελευταίο από το αφιερώματα στον «νέο βασιλιά του Λονδίνου», γράφει: «Από το Μιλάνο στο Λονδίνο, το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» και σημειώνει: «Πριν από δύο χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν στο εξωτερικό κοιτάζοντας τον εναρκτήριο τελικό του Next Gen ATP, φτάνοντας στο Μιλάνο μόνο ως αναπληρωματικός. Πέρυσι, ο Έλληνας πήρε τον τίτλο εκεί. Αλλά ενώ ήταν ενθουσιασμένος σηκώνοντας το τρόπαιο, ήθελε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Στους εφετινούς τελικούς του Nitto ATP, δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα».

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην επίσημη σελίδα της «ATP» η οποία γράφει: «Τσιτσιπάς, ο Νέος βασιλιάς του Λονδίνου. Έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που κατέκτησε το ATP Finals».

«Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον πιο σημαντικό τίτλο του», ανέφερε ο «Guardian» στην Αγγλία, ενώ το «BBC» υπογράμμισε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals». Επίσης, το «SkySports» τόνισε: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε στο θρίλερ τον Τιμ και πήρε το ATP Finals του Λονδίνου».





Στη Γαλλία η «L’ Equipe» επισήμανε: «Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals».




Στην Ιταλία η «Corriere dello Sport» αναφέρει: «Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Atp Finals: ξεπέρασε το εμπόδιο του Τιμ στο τάι μπρέικ». Η «La Stampa» χρίζει τον Τσιτσιπά, ως διάδοχο του Φέντερερ: «Η πρώτη φορά του Τσιτσιπά, ο πιο αξιόπιστος διάδοχος του Φέντερερ». Η «Repubblica» αναφέρει: «Ο Μαέστρος είναι ο Τσιτσιπάς, νίκησε τον Τιμ στον τελικό».



«Για ιστορικό γεγονός έκανε λόγο στην Ισπανία» η «Marca» στην Ισπανία, αποθεώνοντας τον έλληνα πρωταθλητή:



Ο Τσιτσιπάς πάντα στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο νέος «βασιλιάς» των ATP Finals, δεν άλλαξε θέση στην παγκόσμια κατάταξη και παρέμεινε αυτήν την εβδομάδα, 6ος, αλλά με σημαντική άνοδο στους βαθμούς, καθέφτασεασε τους 5.300 και πλησίασε τον πέμπτο Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς μετράει 38 διαδοχικές εβδομάδες στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς δεν έπεσε ποτέ από την πρώτη 10άδα, όταν μπήκε για πρώτη φορά εκεί, τον περασμένο Μάρτιο. Επικεφαλής της κατάταξης, ανέβηκε ο Ράφα Ναδάλ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ρότζερ Φέντερερ να παραμένει στην τρίτη θέση του κόσμου.

Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

1. Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία) 9.585 βαθμοί
2. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 9.145
3. Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 6.590
4. Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) 5.825
5. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 5.705
6. Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 5.300
7. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 3.345
8. Ματέο Μπερετίνι (Ιταλία) 2.870
9. Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ (Ισπανία) 2.540
10. Γκαέλ Μονφίλς (Γαλλία) 2.530

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία το βράδυ της Κυριακής (17/11) με τη νίκη του κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό των ATP Finals του Λονδίνου. Ο έλληνας τενίστας πραγματοποίησε μια ονειρική σεζόν και την έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας τον πιο σημαντικό και μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του.

Σημειώστε ότι αυτός ήταν ο ένατος τελικός καριέρας για τον 21χρονο έλληνα πρωταθλητή, έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις. Με τη νίκη του αυτή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. O Στέφανος Τσιτσιπάς, θα φύγει απ’ το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ.

O Ντομινίκ Τίμ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο ATP Finals, ο αυστριακός τενίστας τόνισε: «Σήμερα έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι. Σου άξιζε Στέφανε. Είσαι ένας φανταστικός παίκτης και εύχομαι να έχουμε και άλλους υπέροχους τελικούς μεταξύ μας στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular