Η Επιστροφή της Μαύρης Πανώλης - Παγκόσμιος Συναγερμός

Δεκάδες άνθρωποι σε καραντίνα στην Κίνα...


επιστροφή της μαύρης πανώης; κρούσματα
Η πανώλη ή πανούκλα: Οξεία λοιμώδης νόσος, που προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis (βάκιλος του Γερσίν). 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, δεκάδες είναι οι Κινέζοι που έχουν τεθεί σε καραντίνα μετά την επανεμφάνιση της "μαύρης πανώλης" σε άνδρα ο οποίος νόσησε την περασμένη εβδομάδα.

Ο εν λόγω 55χρονος κυνηγός φαίνεται πως νόσησε αφότου κατανάλωσε ένα άγριο κουνέλι που είχε νωρίτερα σκοτώσει, και θεωρείται ο τρίτος φορέας της εξαφανισμένης μέχρι πρότινος νόσου, στη χώρα.

Συνολικά, έχουν τεθεί σε καραντίνα και εξετάζονται 28 άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της θανατηφόρας νόσου, γνωστής και ως "μαύρος θάνατος" ή πανούκλα.

Το Associated Press μετέδωσε πως το τρίτο θύμα της νόσου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην πόλη Huade. Οι 28 που εξετάζονται είναι από το περιβάλλον του 55χρονου κυνηγού. 

Οι άλλοι δύο φορείς, διαγνώστηκαν στο Πεκίνο. Ωστόσο, οι τρεις αυτές υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους, κι αυτό είναι κάτι που για την ώρα καθησυχάζει τους ειδικούς. 
Στην περιοχή του Πεκίνου σημειώνεται πως έχουν πολλαπλασιαστεί τα τρωκτικά (συνδέονται με τη μετάδοση της επιδημίας) μετά από επίμονες ξηρασίες οι οποίες επιδεινώθηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

πανώλη, κίνα

Η πανώλη, που προκαλείται από βακτήρια και μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος ψύλλων και μολυσμένων ζώων, μπορεί να εκδηλωθεί σε τρεις διαφορετικές μορφές.


Η βουβωνική προκαλεί διογκωμένους λεμφαδένες, ενώ η σηψαιμική προσβάλλει το αίμα και η πνευμονική μολύνει τους πνεύμονες.

Η πνευμονική - το είδος από το οποίο πάσχουν οι δύο Κινέζοι - είναι η πιο μολυσματική και καταστροφική. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αν μείνει χωρίς θεραπεία, είναι θανατηφόρα σε ποσοστό 90%.

Μεταδίδεται εύκολα και γρήγορα με άμεση ή έμμεση επαφή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις πνευμονικής εντόπισης, οπότε μεταδίδεται ακόμα και με τα σταγονίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular