Αλβανία: Χιλιάδες άστεγοι, σε απόγνωση οι κάτοικοι - Ετοιμάζει σκηνές ο στρατός

18 ΝΕΚΡΟΙ, 600 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Πλήθος κόσμου μπροστά από κτίριο που κατέρρευσε στην Αλβανία

Δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, τεράστιες καταστροφές και χιλιάδες άστεγους άφησε πίσω του ο μεγάλος φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία.


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους 18, οι τραυματίες στους 600 - εκ των οποίων οι 3 σοβαρά αλλά υπάρχουν φόβοι ότι η λίστα θανάτου θα μεγαλώσει.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, δύο ακόμα άνθρωποι βρέθηκαν στα συντρίμμια ξενοδοχείου στο
Δυρράχιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 18. Μέχρις στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής απολογισμός των υλικών ζημιών.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την πόλη του Δυρραχίου.

Πολλά σπίτια κατέρρευσαν, ακόμη περισσότερα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές ενώ χιλιάδες κόσμου φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο στρατός ετοιμάζει αντίσκηνα για τους άστεγους

Πρόκειται για εκτεταμένες ζημιές, σε μια ακτίνα που καλύπτει όλη τη μέση Αλβανία με επίκεντρο το Δυρράχιο και τα Τίρανα και μέχρι τη Σκόδρα στο Βορά και το Φίερι στο Νότο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Ο στρατός της Αλβανίας κατασκευάζει με σκηνές πρόχειρα κέντρα όπου θα στεγαστεί ο μεγάλος αριθμός των αστέγων.




Μέχρι τώρα καταγράφηκαν περισσότερες από 25 μετασεισμικές δονήσεις με την εντονότερη εκείνη των 5.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τρεις ώρες από τον μεγάλο σεισμό και 5 Ρίχτερ στις 14.14 τοπική η ώρα.

Το διάγγελμα του Εντι Ράμα

Σε ένα σύντομο διάγγελμα μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τον καταστροφικό όπως χαρακτήρισε τον σημερινό σεισμό των 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δεσμεύτηκε ότι τα σωστικά συνεργεία θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.



Ο Ράμα ανέφερε ότι μέχρι τώρα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 41 άτομα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα δεκάδες άλλα. Κάλεσε τον αλβανικό λαό να δείξει ιδιαίτερη αλληλεγγύη, υπομονή και ηρεμία. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες προς αρκετές χώρες για την έμπρακτη ετοιμότητα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular