Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε φλούδες ή κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας άλειμμα σοκολάτας (τύπου μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)
80 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα, ψιλοκομμένα
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε το άλειμμα σοκολάτας με τα αμύγδαλα.
Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και τα πιέζετε με τον πλάστη για να λεπτύνουν λίγο.
Βάζετε στη φαρδιά πλευρά κάθε κομματιού ζύμης από λίγη κουβερτούρα και λίγο από το μείγμα σοκολάτας-αμυγδάλων και τυλίγετε σε σχήμα κλασικού κρουασάν (τα τρίγωνα) ή κλείνετε σαν πακετάκια (τα ορθογώνια).
Τα τοποθετείτε σε ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο (ή στρωμένο με λαδόκολλα) και, αφού τα αλείψετε με λίγο βούτυρο, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.