Αναβαθμίζεται σταδιακά ο αμερικανικός στρατός – Νέα δεδομένα στις ΗΠΑ του Τραμπ




Οι ΗΠΑ αφήνουν και επίσημα πλέον πίσω τους μία «σκοτεινή εποχή» για τις ένοπλες δυνάμεις τους, επιχειρώντας να ενισχυθούν στρατιωτικά σε όλα τα επίπεδα, με την αμέριστη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ως εκ τούτου οι αναβαθμίσεις σε οχήματα, άρματα μάχης, αντιαρματικά, ακόμη και στρατιωτικές στολές, θα πρέπει να θεωρείται ως απόλυτη προτεραιότητα για τον Λευκό Οίκο.


Την στιγμή που η συζήτηση για τον πυρηνικό εξοπλισμό και την «κούρσα» με την Ρωσία έχει ανάψει, οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο για την μαζική ανάπτυξη των λεγόμενων «έξυπνων αρμάτων μάχης»!

Οι σχεδιαστές των αρμάτων νέας γενιάς εστιάζουν στο να δώσουν στα ογκώδη οχήματα έξυπνη οδήγηση, αισθητήρες και αλγόριθμους ικανούς να ανιχνεύουν μακρινές απειλές. Όλα αυτά πάντα με το μικρότερο κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό.

Μάλιστα πρόκειται να αντικατασταθεί το διάσημο Bradley Infantry Fighting Vehicle, από ένα νέο «έξυπνο και βελτιωμένο όχημα» που θα είναι έτοιμο έως το 2035.

Βασισμένο στην ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, το νέο στρατιωτικό όχημα του αμερικανικού στρατού θα γίνεται πιο εύκολο στον χειρισμό, δίνοντας την ευκαιρία στον εκάστοτε χρήστη του να κατέχει τον απόλυτο έλεγχο των συστημάτων αλλά και των κινήσεων του εχθρού.

Συγκεκριμένα ο Gene Klager, ερευνητής του αμερικανικού στρατού, στο C4ISRNET αποκαλύπτει σχετικά με το νέο εξοπλιστικό εγχείρημα:

«Εκτός από το ότι ο υπολογιστής του οχήματος παρέχει μία κατατοπιστική όραση στον χειριστή, οι αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας θα παρέχουν υψηλή προστασία, ελαχιστοποιώντας την έκθεσή τους στο πεδίο της μάχης. Σε πολλά από τα νέα οχήματα, οι εκάστοτε χειριστές τους δεν θα χρειάζεται καν να έχουν το κεφάλι έξω από το όχημα, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο από τους ελεύθερους σκοπευτές».


Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular