Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την ανεξαρτησία της Καταλονίας



Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την κήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης.

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας άρχισε να επεξεργάζεται τις κατηγορίες περί ανταρσίας που απαγγέλθηκαν στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της επαρχίας και κατά άλλων
βουλευτών της περιοχής.

Σημειώνεται ότι μερικές ώρες αφού το καταλανικό κοινοβούλιο είχε ψηφίσει τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας, η ισπανική κυβέρνηση διέλυσε το κοινοβούλιο, καθαίρεσε την κυβέρνηση και όρισε τη διεξαγωγή περιφερειακών βουλευτικών εκλογών για τις 21 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Ισπανίας Αλφόνσο Ντάστις και Ραφαέλ Καταλά εκφράζουν ανοικτά αμφιβολίες για την βιωσιμότητα μίας αίτησης του καθαιρεθέντος αυτονομιστή προέδρου της Καταλονίας για χορήγηση ασύλου στο Βέλγιο.

Εξάλλου, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ραχόι θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα η Μαδρίτη χωρίς να γνωστοποιήσει άλλες λεπτομέρειες.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular