Λαχταριστό κέικ Maltesers - Δες πώς θα το φτιάξεις

Λαχταριστό κέικ Maltesers - Δες πώς θα το φτιάξεις


Μια συνταγή για ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο κέϊκ,που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του και την απίστευτη εμφάνισή του.

Υλικά

Για το κέϊκ:
• 200 γρ.[1 φλ. τσαγιού] καστανή ζάχαρη
• 185 ml [3/4 φλ. τσαγιού] γάλα
• 125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
• 190 γρ. [1 1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 50 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] σκόνη κακάο
• 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα



Για τη γέμιση σοκολάτας:

• 185 γρ. βούτυρο, επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
• 350 γρ. [2 1/4 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
• 5ο γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
• 1 κ.σ. γάλα

Για τη Ganache [Γκανάς] σοκολάτας:

• 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 125 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] κρέμα γάλακτος πλήρης
• 30 γρ. βούτυρο
• 465 γρ. Maltesers για διακόσμηση

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.

2. Για το κέϊκ: Τοποθετείστε τη καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και ανακατέψτε το συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και γίνει ένα λείο μείγμα. Κατεβάζετε το μείγμα βουτύρου από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αλεύρι και τη σκόνη κακάου. Τέλος προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί.

3. Βάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου [κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και όταν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

4. Για τη ganache: Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

5. Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ το επιπλέον βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτετε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη, τη 1 κ.σ. γάλα και 1 1/2 κ.σ. ganache. Αφήνετε στην άκρη τη γέμιση και τη ganache να κρυώνουν.

6. Για τη συναρμολόγηση: Εν τω μεταξύ κόβετε, με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, το κρύο πλέον κέϊκ οριζόντρια σε τέσσερα στρώματα. Το ποθετείστε το ένα στρώμα παντεσπανιού/κέϊκ και απλώστε από πάνω το 1/3 της γέμισης. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο στρώμα παντεσπανιού. Τελειώνετε με το τελευταίο παντεσπάνι. Αλείφετε στη κορυφή και τα τοιχώματα, με τη βοήθεια μιας μαρίζ τη ganache [γκανάς] και διακοσμείτε με τα Maltesers.

Σάντουιτς με ονοματεπώνυμο

Τα σάντουιτς δεν αποτελούνται μόνο από ψωμί, ζαμπόν και τυρί. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί ανά τον κόσμο, μερικοί από τους οποίους μπορούν να αποτελέσουν πλήρη γεύματα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο απολαυστικά σάντουιτς, που σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη…


Banh mi



Το banh mi συνδυάζει αριστοτεχνικά την τραγανή μπαγκέτα με μια πλούσια γέμιση, η οποία αποτελείται από ψητό αλμυρό κοτόπουλο και διάφορα toppings, από τσίλι και κόλιανδρο μέχρι αγγούρι και τουρσί.
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ασία και πλέον έχει βρει λάτρεις και στον υπόλοιπο κόσμο.


Tramezzino



Το tramezzino μας κάνει να επανεκτιμούμε τις θέσεις μας για το απλό λευκό ψωμί. Ενδείκνυται για γέμιση από λεπτές φέτες γευστικών ιταλικών προϊόντων, όπως αλλαντικά, τόνος, τυριά, ρόκα και ελιές. Είναι σημαντικό το ψωμί να μην έχει κόρα.



Croque monsieur



Το γαλλικό croquet monsieur είναι ένα σάντουιτς που καταφέρνει να είναι εντελώς απλό αλλά ταυτόχρονα εντελώς απολαυστικό. Είναι ταυτόχρονα κάτι για να κόψεις την πείνα μέσα στη μέρα, ένα βραδινό σνακ μετά την έξοδο και ένα δυνατό πρωινό. Ό,τι ώρα και αν το καταναλώσετε, προσθέστε στην κορυφή ένα τηγανητό αυγό για εξτρά απόλαυση.



Beirute



Αυτό το σάντουιτς πικάντικου κοτόπουλου και πίτας έχει όνομα από τη Μέση Ανατολή, αλλά μην περιμένετε κάτι κοντά σε φαλάφελ ή χούμους. Δύο αδέρφια από την Συρία που ζούσαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το δημιούργησαν τη δεκαετία του 1950 όταν τους τελείωσε το ψωμί σε φέτες στο δείπνο και χρησιμοποίησαν πίτες. Δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω και με ένα συνδυασμό από τσίλι μαγιονέζα, ρόκα, φέτες ντομάτας και πικάντικου κοτόπουλου με τριμμένο τυρί τσένταρ δεν τους αδικούμε.


Χωριάτικη σε… ψωμάκι



Μια απλή ελληνική σαλάτα μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά μέσα σε μια πίτα και να προσφέρει ποικιλία από γεύσεις χωρίς τα λίπη που θα βρείτε στο γύρο. Ξεκινήστε απλώνοντας μαγιονέζα πάνω στο ψωμί και μετά προσθέστε ένα μείγμα από αγγούρι, ντομάτες, κρεμμύδι, μαρούλι και φέτα και έχετε έτοιμο ένα χορταστικό και ταυτόχρονα υγιεινό γεύμα.

Ρωμανιάς: Όσο ήμουν στο υπουργείο Εργασίας, κάτι παιδάκια έκαναν δήθεν διαπραγμάτευση

Ρωμανιάς: Όσο ήμουν στο υπουργείο Εργασίας, κάτι παιδάκια έκαναν δήθεν διαπραγμάτευση

Η βαριά ζεμπεκιά της Έρρικας Πρεζεράκου που «γκρέμισε» το στούντιο!



Παραλίγο να διαλυθεί το στούντιο κατά την διάρκεια της εορταστικής εκπομπής “Στην Υγειά Μας” όταν αποφάσισε η Έρρικα Πρεζεράκου να σηκωθεί και να χορέψει ζεϊμπέκικο με το κολλητό λευκό και σχεδόν διάφανο παντελόνι της, αλλά και τις μπλε ελεκτρίκ 12ποντες γόβες της.

Βέβαια, ο χορός παραήταν βαρύς και μπερδεμένος, αλλά στο οπτικό κομμάτι, της βάζω «Άριστα», αφού κατάφερε να αναστήσει και… πεθαμένους.

Το πιο νόστιμο σπιτικό σουφλέ σοκολάτας είναι εδώ! Φτιάξτε το σε 45'

Το πιο νόστιμο σπιτικό σουφλέ σοκολάτας είναι εδώ! Φτιάξτε το σε 45'

Στις γλυκές αμαρτίες κάποιες μέρες πρέπει να ενδίδουμε... Ο οργανισμός μας χρειάζεται τα πάντα με μέτρο. Σας δίνουμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το πιο λαχταριστο σουφλέ σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ...

Θα χρειαστείτε: 
• 3 κουβερτούρες
• 250 γρ. φυτικό βούτυρο
• 7 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 2 κούπες αλεύρι
• 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε με το βούτυρο, σε μπεν-μαρί.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Έπειτα με μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το μίγμα κουβερτούρας-βούτυρο και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε το μπέκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά σε δόσεις, ενώ χτυπάμε με τη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρά φορμάκια για σουφλέ και αδειάζουμε το μίγμα. Το ψήνουμε στους 220ο C για 15-20 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως για να μην "κάτσει", ανοίγοντας μια μικρή τρυπούλα στη μέση του και ρίχνοντας λίγη λιωμένη κουβερτούρα ή κρέμα γάλακτος. Απολαύστε!

ΧΡΟΝΟΣ: 45'


* Αν δεν διανύετε περίοδο αυστηρής διατροφής συνδυάστε το σουφλέ με δύο μπάλες παγωτό βανίλια ή φράουλα!

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular