Στις γλυκές αμαρτίες κάποιες μέρες πρέπει να ενδίδουμε... Ο οργανισμός μας χρειάζεται τα πάντα με μέτρο. Σας δίνουμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το πιο λαχταριστο σουφλέ σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ...
Θα χρειαστείτε:
• 3 κουβερτούρες
• 250 γρ. φυτικό βούτυρο
• 7 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 2 κούπες αλεύρι
• 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε με το βούτυρο, σε μπεν-μαρί.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Έπειτα με μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το μίγμα κουβερτούρας-βούτυρο και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε το μπέκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά σε δόσεις, ενώ χτυπάμε με τη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρά φορμάκια για σουφλέ και αδειάζουμε το μίγμα. Το ψήνουμε στους 220ο C για 15-20 λεπτά.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Έπειτα με μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το μίγμα κουβερτούρας-βούτυρο και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε το μπέκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά σε δόσεις, ενώ χτυπάμε με τη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρά φορμάκια για σουφλέ και αδειάζουμε το μίγμα. Το ψήνουμε στους 220ο C για 15-20 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως για να μην "κάτσει", ανοίγοντας μια μικρή τρυπούλα στη μέση του και ρίχνοντας λίγη λιωμένη κουβερτούρα ή κρέμα γάλακτος. Απολαύστε!
ΧΡΟΝΟΣ: 45'
* Αν δεν διανύετε περίοδο αυστηρής διατροφής συνδυάστε το σουφλέ με δύο μπάλες παγωτό βανίλια ή φράουλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου