Διαματάρης: Παρουσίαζε ως σταθμό της ζωής του το μεταπτυχιακό που δεν πήρε - Τον "καίει" συνέντευξη του


«Παρερμηνεία» και αυτές οι αναφορές του;


Μπορεί τώρα να δηλώνει ότι «λυπάται» για τη «διατύπωση» στο βιογραφικό του, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και το οποίο τον έφερε ως κάτοχο μεταπτυχιακού του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, ωστόσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης ήταν αρκετά ξεκάθαρος για το εν λόγω «ακαδημαϊκό του βήμα» όταν έδινε συνεντεύξεις παλαιότερα.

Συγκεκριμένα, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα έχει κατά καιρούς δηλώσει, ο κ. Διαματάρης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017 στην εφημερίδα «Καθημερινή», είχε παρουσιάσει το – τελικά – ανύπαρκτο μεταπτυχιακό του ως έναν από τους «σταθμούς» της ζωής του.


Μάλιστα, σε ερώτηση της «Καθημερινής» για το πότε ανέλαβε την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και πώς αποφάσισε μια τέτοια κίνηση, ο κ. Διαματάρης είχε απαντήσει:


«Έγινα εξ ολοκλήρου ιδιοκτήτης της εφημερίδας ακριβώς δέκα χρόνια από την μέρα που έφτασα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πήγα για λίγο καιρό στην εφημερίδα αλλά με γοήτευσε τόσο πολύ που απέρριψα μια θέση σε μια πολυεθνική για να μείνω εκεί. Και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό».


Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας kalami.us, που ανέφερε ότι ο κ. Διαματάρης δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Columbia (σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, που έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών). Το θέμα προκάλεσε σάλο στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τη δημοσιοποίηση του μεταπτυχιακού τίτλου του υφυπουργού ή την αποπομπή του. Λίγο αργότερα, ο κ. Διαματάρης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία παραδέχτηκε ότι δεν απέκτησε ποτέ τον εν λόγω τίτλο σπουδών. «Πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών», δήλωσε μεταξύ άλλων, εκφράζοντας τη «λύπη» του που η «διατύπωση» στο βιογραφικό του «προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία».

Υ.Γ: «Παρερμηνεία» λοιπόν η διατύπωση στο βιογραφικό του. «Παρερμηνεία» και οι σχετικές αναφορές στην «Καθημερινή»;



πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular