Καλό μήνα με… εισβολή κρύου: «Βουτιά» κάνει ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει

Νέα κύμα από τα βόρεια την Τετάρτη (04/12) - Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά και 7 μποφόρ


Ψυχρή εισβολή είχε προαναγγελθεί για την Κυριακή (01/12) και ο Δεκέμβριος κάνει «ποδαρικό» με της θερμοκρασίας, η οποία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια. Και νέο ψυχρό μέτωπο έρχεται από την Τετάρτη (04/12), σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, από τις οποίες ήδη επηρεάζεται ο καιρός της
Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης, κινούνται γρήγορα με κατεύθυνση ανατολική – νοτιοανατολική και την Κυριακή αναμένεται να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Αυτό, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα οδηγήσει τη θερμοκρασία σε πτώση έως και δέκα βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με το Σάββατο (30/11), ενώ θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μάλιστα, πως ο καιρός γίνεται χειμωνιάτικος για τα καλά, καθώς επίκειται μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη (04/12), η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και στην Κεντρική Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular