Συνάντηση με Μητσοτάκη προανήγγειλε ο Ερντογάν - Τι είπε για τη συμφωνία με τη Λιβύη



«Ό,τι κι αν κάνει η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, δεν θα επηρεαστεί η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη», είπε

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για την βρετανική πρωτεύουσα, ο Ερντογάν είπε ότι θα δει τον έλληνα πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

«Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Θα του πω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει αλλά και εμείς θα κάνουμε τα βήματα που θέλουμε. Η συμφωνία ισχύει, κάνουμε ότι χρειάζεται κάθε στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ό,τι κι αν κάνει η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, δεν θα επηρεαστεί η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη», τόνισε.

Ασκώντας πίεση προς το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε πως «η Τουρκία περιμένει από τους συμμάχους της να προωθούν τη συνεργασία και όχι να ψάχνουν για εναλλακτικές. Η Τουρκία αναμένει αλληλεγγύη έναντι των τρομοκρατικών απειλών. Αν το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει ως τρομοκράτες εκείνους που αποτελούν απειλή για την Τουρκία, τότε να μην περιμένει να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στο σχέδιο για τη Βαλτική».

«Η Τουρκία είναι απαραίτητος εταίρος για το ΝΑΤΟ παίζοντας έναν κρίσιμο ρόλο», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular