Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων: Ερχονται ριζικές αλλαγές



Ενα γιγαντιαίο πρότζεκτ ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων σε όλη τη χώρα, καλείται να διεκπεραιώσει η Ελλάδα μέχρι το 2030.


Ο αναθεωρημένος στόχος προβλέπει ότι η μείωση κατανάλωσης ενέργειας στο σύνολο των κτιρίων της χώρας πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 38% μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) θα πρέπει να ξεκινήσει μια πραγματική «εκστρατεία» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Δισ. επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Για την επίτευξη του αναθεωρημένου στόχου θα πρέπει να υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων, δεδομένου ότι στην Ελλάδα τα κτήρια παράγουν το 40% της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας, αποτελώντας τη σημαντικότερη πηγή ρύπανσης.

Για περισσότερα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.economistas.gr/oikonomia/21984_ependyseis-disekatommyrion-gia-tin-energeiaki-apodosi-ktirion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular