Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις




Μέσω ΗΔΙΚΑ οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Στόχος να ανοίξει η πλατφόρμα στις 17 Δεκεμβρίου είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ανοιχτή για αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου, πριν τις 31 τους λογαριασμούς τα χρήματα. Απαραίτητη τη δήλωση του iban.

Το κοινωνικό μέρισμα ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από τον ίδιο τον Χρήστο Σταϊκούρα και πλέον οι δικαιούχοι περιμένουν με ανυπομονησία πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κάνουν τις αιτήσεις ώστε να πάρουν τα χρήματα, που θα είναι 700 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (06.12.2019) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 έδωσε διευκρινίσεις για το κοινωνικό μέρισμα, το ύψος του, τους δικαιούχους και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Αναφερόμενος στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban. Εκτίμησε ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις πως τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα (175 εκατ.) δεν είναι πολλά, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα ήταν «ευτυχής να μοιράζω λεφτά, αυτά όμως δεν υπάρχουν. Οφείλω να ενεργήσω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα». Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες».

Σε ό,τι αφορά στους δικαιούχους και στο γεγονός πως πολλοί περίμεναν να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, ο Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως «δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα». Όσον αφορά στο γιατί δεν δόθηκαν λιγότερα χρήματα σε περισσότερο κόσμο, είπε ότι «τότε θα μας έλεγαν δίνετε ψίχουλα, η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ» και διερωτήθηκε αν «τα 700 ευρώ είναι πολλά για μια πολύτεκνη οικογένεια».


Ακούστε τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για το κοινωνικό μέρισμα κι όχι μόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...