Πατατοκροκέτες με κασέρι και πεκορίνο




Υλικά συνταγής

800 γρ. πατάτες
3 κρόκους αυγών
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι
100 γρ. πεκορίνο
αλάτι

πιπέρι

Για το πανάρισμα

1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των κρόκων
φρυγανιά τριμμένη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Τρίβετε το κασέρι και το πεκορίνο.
Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, τα τριμμένα τυριά και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Τα πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
Στη συνέχεια πανάρετε τις πατατοκροκέτες πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στην φρυγανιά. Τις τηγανίζετε στη φρυτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular