Υλικά συνταγής
1300 γρ. αρνί, καθαρισμένο
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
200 γρ. ξερά κρεμμύδια
100 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλύθρες
1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
2 αυγά
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεματίζετε λίγο το αρνί. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο και το αρνί. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθεί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι σκεπάζετε με νερό και σιγοβράζετε για μισή ώρα περίπου. Προσθέτετε τα φύλλα από τα μυρώνια και τις καυκαλύθρες και συνεχίζετε το βράσιμο για 15-20 λεπτά περίπου.
Τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας χρησιμοποιώντας 500 ml γάλα και 300 ml νερό. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και τη μουστάρδα ανακατεύετε και απλώνετε τον Πουρέ Πατάτας σε κουταλιές πάνω από το κρέας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250° C βαθμούς αέρα και ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου