Υλικά συνταγής
Για 15 θήκες
Φύλλο κρούστας για γλυκά 1 πακέτο 450γρ.
φράουλες 400γρ.
κρέμα γάλακτος 300γρ
ζαχαρούχο γάλα 250γρ
λεμόνι 1 (το ξύσμα του)
βούτυρο 80γρ ελαφρώς λιωμένο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
φιστίκια Αιγίνης ψίχα για το πασπάλισμα
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια, χαράσσοντας σε σταυρό. Αλείφετε με λίγο βούτυρο 15 μικρά φορμάκια. Τοποθετείτε στο καθένα από αυτά 4 κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λίγο βούτυρο και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν κάπως ακανόνιστα, ώστε να πάρουν σχήμα θήκης. Ψήνετε τις θήκες στους 180 -200°C μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο για 15'. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε προσεκτικά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια, χτυπώντας με πιρούνι ή με το σύρμα. Μοιράζετε αυτή τη σαντιγί στις θήκες. Κόβετε τις φράουλες στη μέση και στολίζετε τα γλυκάκια. Πασπαλίζετε με άχνη, γαρνίρετε με φιστίκια ψιλοκομμένα και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου