Υλικά
250 γρ. φρυγανιές
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φυτική σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού'
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 6’-7’. Στρώνετε σε ορθογώνια φόρμα τις μισές φρυγανιές και τις περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Ετοιμάζετε την κρέμα: ανακατεύετε σε μπολ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ρίχνετε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα, το ανακατεύετε και το βάζετε πάνω στη φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε την κρέμα για λίγη ώρα, ανακατεύοντάς τη συνέχεια μέχρι να δέσει.
Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί και προσθέτετε την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη.
Στη φόρμα με τις σιροπιασμένες φρυγανιές ρίχνετε τη μισή κρέμα. Συμπληρώνετε άλλη μία στρώση με φρυγανιές σιροπιασμένες και βάζετε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίζετε με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου