Υλικά
Για τις κρέπες
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και επιπλέον για το ψήσιμο
1 φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζανιού αλεύρι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
½ φλιτζάνι (125 γρ.) κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ (Tia Maria ή Kalhua)
Για το σερβίρισμα
2-3 μπανάνες και παγωτό βανίλια ή κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το γάλα και το αλεύρι μέχρι να γίνουν χυλός. Τον χτυπάτε για λίγο με το μίξερ και τον αφήνετε να μείνει για 60’.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 3 κουταλιές από το χυλό. Απλώνετε το χυλό μετακινώντας το τηγάνι μέχρι να πάει παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί και ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε και την αφήνετε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, αφού τη σπάσετε σε κομμάτια, με το λικέρ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και καταεβάζετε απ' τη φωτιά.
Σερβίρετε τις κρέπες με φρεσκοκομμένες ροδέλες μπανάνας, τη σάλτσα σοκολάτας και, αν θέλετε, με μια μπάλα παγωτό και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου