Έκτακτο!Ποιός Γερμανός λέει «ναι» στις γερμανικές αποζημιώσεις…

who

Να και ένας Γερμανός που τάσσεται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στους Έλληνες.

Πρόκειται για τον Γερμανό ιστορικό Χάγκεν Φλάισερ, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την ιστορική μελέτη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Ο κ. Φλάισερ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αν και θεωρεί πως για το «τεράστιο» ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και οι δύο πλευρές δεν έχουν κάνει ουσιαστικά τίποτε.

«Για την γερμανική πλευρά είναι κατανοητό, γιατί αυτός που χρωστάει δεν θυμάται ή προσπαθεί, να μην θυμηθεί τα χρέη ακόμη και τα ηθικά και τα πραγματικά. Η ελληνικά πλευρά, άργησε να ξυπνήσει. Εκ των υστέρων, όμως, είναι εύκολο να κάνουμε κριτική, να κατηγορούμε. Η Ελλάδα από τότε – πάντα- είχε προβλήματα, ενώ η Γερμανία μετά τον χαμένο πόλεμο, έγινε πολύ γρήγορα οικονομική υπερδύναμη και δυστυχώς το εκμεταλλεύτηκε», ανέφερε.

Ωστόσο είπε, πως υπήρξαν πολιτικοί εκβιασμοί προς την Ελλάδα για την είσοδο της στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης και πως στο όνομα μιας νέα αρχής, έπρεπε να διαγραφεί ένα οδυνηρό παρελθόν, ενώ πρόσθεσε πως, «όταν είσαι έξω από το παιγνίδι, είναι εύκολο να λιθοβολείς».

Ο 72χρονος καθηγητής Φλάισερ, ο οποίος πριν από 30 χρόνια πολιτογραφήθηκε Έλληνας, εξέφρασε την ανησυχία του για τα φαινόμενα που παρατηρούνται στην Ευρώπη λόγω της φτώχιας και του μεταναστευτικού. «Εγώ φοβάμαι. Για τους νέους ανησυχώ. Μπορεί να μην βρίσκομαι στην ζωή, να το ζήσω. Όμως ανησυχώ», είπε χαρακτηριστικά.


istori

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular