Ακυρώνονται οι Ολυμπιακοί αγώνες για τον Ζίκα!

brasil

Σε πανδημία κινδυνεύει να εξελιχθεί ο ιός Ζίκα ο οποίος ξεκίνησε από τη Βραζιλία και σιγά σιγα εξαπλώθηκε σε αρκετές χώρες.
Ο συγκεκριμένος ιός προσβάλει κυρίως τις εγκύους και κάνει τα έμβρυα να γεννιούνται με μικρό κεφάλι ενώ για την εξάπλωση του φταίει το τσίμμπημα του κουνουπιού.
Ο ιός έχει ήδη αφήσει χιλιάδες μωρά με γενετικές δυσμορφίες στην Λατινική Αμερική ενώ πανικός έχει προκληθεί με το ενδεχόμενο "σαμποτάζ" των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
Ειδικοί επιστήμονες ανά τον κόσμο προειδοποιούν τις έγκυες και γενικότερα όλες τις γυναίκες που έχουν σκοπό να επισκεφτούν την Βραζιλία να αναθεωρήσουν τα πλάνα τους και να μην προτιμήσουν τη Βραζιλία για τις διακοπές του καθώς είνια η πρώτη σε κρολυσματα χώρα.
Ο καθηγητής Χάουαρντ Κάρτερ, ειδικός στην έρευνα για τα τσιμπήματα των εντόμων, λέει χαρακτηριστικά πως το είδος Aedes aegypti το οποίο και μεταφέρει τον ιό "βουίζει γύρω απο την ύπαιθρο μας" 
Ο επιστήμονας δήλωσε πως «τα "δυνητικά-θανατηφόρα" κουνούπια έχουν εντοπιστεί στο Kent coast και το West Sussex.» Θεωρεί πιθανό τρόπο μεταφοράς τους στην Αγγλική ύπαιθρο τα λάστιχα των αυτοκινήτων όπου και γεννάνε τα αυγά τους τα θηλυκά κουνούπια όπως ενώ και τα πλοία τα οποία μεταφέρουν κόκκους καφέ μπορεί να αποτελέσουν πιθανή "φωλια" για τα αυγά των κουνουπιών.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι εδώ και εγώ ο ίδιος έχω δει με τα μάτια μου το συγκεκριμένο στέλεχος βόρεια του Chichester στο δυτικό Sussex. Είμαι ενήμερος για θεάσεις και σε άλλα μέρη όμως δεν είναι ακόμα μεγάλος ο αριθμός τους. Ώστόσο είναι θέμα χρόνου πριν μεγαλώσει ο αριθμός τους. Ίσως να είναι ένας χρόνος ή δέκα αλλά σίγουρα το θερμό κλίμα θα αποτελέσει ιδανικό περιβάλλον εκόλαψης»
Οι δηλώσεις του έγιναν αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση στη Γενεύη με σκοπό τη συζήτηση γύρω από τον ιό. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τρία ή τέσσερα εκατομμμύρια άνθρωποοι αναμένεται να επηρεαστούν από τον ιό στην Αμερική.
Το πιο ανησυχητικό είναι πως τουλάχιστον το 80% όσων έχουν μολυνθεί δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο Guillain-Barre το οποίο οδηγεί στην παράλυση.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο γνωστό εμβόλιο ενώ η έυρεση του μπορεί να πάρει εως και δέκα χρόνια προειδοποιούν οι επιστήμονες.
brasilb

brasila




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular