Το απλό είναι το καλύτερο. Πρόκειται για μια βουτυράτη συνταγή ζυμαρικών η οποία απογειώνεται με μια σκορδάτη σάλτσα, φρέσκο βασιλικό, σπανάκι και παρμεζάνα.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
6 κουταλιές βούτυρο
8 σκελίδες σκόρδο
Αρκετό βασιλικό και σπανάκι, ψιλοκομμένα, 3 φλυτζάνια περίπου
Αλάτι, πιπέρι, τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράστε τα σπαγγέτι όπως λέει το πακέτο
- Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το σκόρδο, ψιλοκομμένο για 3 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Προσοχή να μη καεί ούτε το ένα ούτε το άλλο
- Κόψτε το σπανάκι και τον βασιλικό και προσθέστε τα στα σουρωμένα σπαγγέτι, βάλτε μέσα και το βουτυρωμένο σκόρδο
- Προσθέστε αλάτι και βάλτε τα στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμη, ανακατέψτε να πάρουν αρώματα
- Προσθέστε λίγο ακόμη βούτυρο στην κατσαρόλα και σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα