Χούμους με Αβοκάντο
Συστατικά
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 αβοκάντο (τη σάρκα του μόνο)
1 ½ ξύσμα και χυμό από λεμόνι
½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
80-100 ml νερό
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα ρεβύθια, το αβοκάντο, το ξύσμα και το χυμό από λεμόνι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα μας είναι πολύ πυχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Αβοκάντο γεμιστό με γαλοπούλα και αυγά
Συστατικά
1 αβοκάντο
2 αυγά
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. τσένταρ, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
φρέσκο πιπέρι τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα του για να μπορέσουμε να χωρέσουμε στη συνέχεια το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τα αυγά στο κάθε κομμάτι από αβοκάντο.
Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω και τη γαλοπούλα.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά.
Συστατικά
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 αβοκάντο (τη σάρκα του μόνο)
1 ½ ξύσμα και χυμό από λεμόνι
½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
80-100 ml νερό
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Σε ένα μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα ρεβύθια, το αβοκάντο, το ξύσμα και το χυμό από λεμόνι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα μας είναι πολύ πυχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Αβοκάντο γεμιστό με γαλοπούλα και αυγά
Συστατικά
1 αβοκάντο
2 αυγά
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. τσένταρ, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
φρέσκο πιπέρι τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα του για να μπορέσουμε να χωρέσουμε στη συνέχεια το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τα αυγά στο κάθε κομμάτι από αβοκάντο.
Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω και τη γαλοπούλα.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά.
Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο
Συστατικά
Για τα λιγκουίνι
500 γρ. λιγκουίνι
πέστο αβοκάντο
καρύδια για το σερβίρισμα
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
ντοματίνια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα
Για τα λιγκουίνι
Βράζουμε τα λιγκουίνι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο με αβοκάντο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ντοματίνια.