Υλικά για 4 άτομα
Για το ρολό κοτόπουλο
4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο με την πετσούλα τους
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
αλάτι
πιπέρι
12 πλατιές λωρίδες μπέικον
Για τη σως
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε και πιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Τυλίγετε κάθε φιλέτο με 3 λουρίδες μπέικον συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς , βάζετε τα φιλέτα πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζετε τα ψημένα φιλέτα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες.
Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο.