Η Συνταγή Της Ημέρας: Σπαγγέτι αλά Νόρμα





  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ 100 ml ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ξεκινάμε να σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται.
  • Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι μπούκοβο, ξίδι και μόλις εξατμιστεί το ξίδι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 κ.σ. από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
  • Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε τη φωτιά και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  • Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας.



Tip

Το καλοκαίρι οι μελιτζάνες μας μπορεί να είναι λίγο πικρές οπότε καλό είναι να βάλουμε τα κυβάκια σε ένα μπολ, να τα αλατίσουμε καλά και να τα αδειάσουμε σε ένα στραγγιστήρι και να τα αφήσουμε για μισή ώρα να βγάλουν την πίκρα τους. Μετά τα ξεπλένουμε με νερό, τα σκουπίζουμε καλά καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular