Υλικά συνταγής
- 4 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 μπαστουνάκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος
- 250 ml φρέσκο γάλα
- 600 γρ. πουρές κάστανου
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. λιωμένη σοκολάτα
- 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- 30 ml κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βράζετε το γάλα μαζί με τη βανίλια 4’-5’ σε μέτρια φωτιά. Το αφήνετε να σταθεί 15’ για να τραβήξει το άρωμα της βανίλιας και κατόπιν το φιλτράρετε.
Ρίχνετε στο φιλτραρισμένο γάλα το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Ενσωματώνετε τον πουρέ του κάστανου και τις ζελατίνες, τις οποίες έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Προσθέτετε το κονιάκ και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Κατόπιν χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και την ενσωματώνετε κι αυτή στο μείγμα με τα κάστανα και τη σοκολάτα.