Υλικά συνταγής
Υλικά για 50 κομμάτια
1 κιλό καρύδα τριμμένη
3-4 βανίλιες
600 γρ. ζάχαρη άχνη
10 αυγά
λίγο βούτυρο
αμύγδαλα ολόκληρα ή ψιλοκομμένα φρουί γλασέ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Προσθέτετε την καρύδα, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και ανακατεύετε.
Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να αποκτήσετε μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Εάν η ζύμη σας είναι σκληρή προσθέτετε ένα ακόμα αυγό.
Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε τα χέρια σας με βούτυρο και πλάθετε τις καρύδες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αερόθερμο στους 200° C για 20'-30'. Μόλις ψηθούν γαρνίρετε με το αμύγδαλο ή το φρουί γλασέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου