Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα)
80 γρ φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα ψιλοκομμένα
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε την πραλίνα φουντουκιού με τους ξηρούς καρπούς. Κόβετε τη σφολιάτα σε λωρίδες και κάθε λωρίδα σε τρίγωνα και τα πιέζετε με τον πλάστη για να λεπτύνουν.
Βάζετε στη φαρδιά πλευρά του τριγώνου λίγη κουβερτούρα σε κομμάτια , και λίγο από το μείγμα της πραλίνας και τυλίγετε σε σχήμα κρουασάν. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και αφού τα αλείψετε κι αυτά με βούτυρο τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου