Υλικά συνταγής
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ
85 γρ. βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
375 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
285 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο ακόμη για μαρέγκα
7 γρ. μαγιά σε σκόνη
3 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
4 μεγάλες μπανάνες
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. ζάχαρη
παγωτό βανίλια έτοιμο ή σπιτικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε 50 γρ. κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το γάλα, τη βανίλια, το γαρίφαλο και την υπόλοιπη κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τη μαγιά μέσα στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύετε το σοκολατένιο μείγμα και τους κρόκους με το αλεύρι μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη και λεία ζύμη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για
μία ώρα.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα που να στέκεται. Προσθέτετε τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύετε απαλά με μεγάλο μεταλλικό κουτάλι.
Αν έχετε την ειδική συσκευή για βάφλες, τη βουτυρώνετε και τη ζεσταίνετε (αλλιώς χρησιμοποιείτε αντικολλητικό τηγάνι). Απλώνετε λίγο από το μείγμα και ψήνετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ετοιμάζετε τις καραμελωμένες μπανάνες ως εξής: Κόβετε τις μπανάνες κατά μήκος ή σε χοντρές ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι και προσθέστε τις μπανάνες και τη ζάχαρη. Τις αφήνετε να ψηθούν σε
δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν χωρίς όμως να χάσουν το σχήμα τους. Σερβίρετε με τις ζεστές βάφλες και παγωτό βανίλια, που μπορείτε να φτιάξετε οι ίδιοι σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου