Για τις κρύες, χιονισμένες μέρες του χειμώνα, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα, που σίγουρα είναι η καλύτερη πρόταση για ένα σαββατόβραδο σπίτι με την παρέα σας. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ζεστό κρασί Glühwein.
Η ιστορία του ξεκινά από την εποχή των Ρωμαίων με την ονομασία Würtzwein (κρασί με μπαχαρικά). Αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων αφού τα μπαχαρικά ήταν πολύ ακριβά, καθώς εισάγονταν από μακρινές χώρες.
Σήμερα είναι από τα πιο γνωστά αλκοολούχα ποτά του Βορρά της Ευρώπης.
Πίνεται συνήθως την περίοδο των Χριστουγέννων και δε λείπει από τις υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες αγορές στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.
Κόκκινο κρασί, ζάχαρη, μπαχαρικά και χυμός λεμονιού/πορτοκαλιού είναι τα βασικά συστατικά του.
Πίνεται ζεστό και μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές της συνταγής του.
Υλικά για 4-6 άτομα:
1 μπουκάλι καλό κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το κρασί με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας προσθέτετε τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φλούδα του λεμονιού/πορτοκαλιού και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Προσοχή: Δεν πρέπει να βράσει! Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρασί μερικά λεπτά να τραβήξει τα αρώματα.
Σερβίρεται ιδανικά σε κούπα.
Σημείωση: Όταν κάνετε ζεστά ροφήματα, καλό είναι να προθερμαίνετε το ποτήρι σας προσθέτοντας λίγο καυτό νερό. Με τον τρόπο αυτό το ρόφημα σας θα κρατήσει περισσότερο τη θερμοκρασία του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου