Υλικά
Για τη τάρτα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
135 γρ. βούτυρο
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
μους κάστανου- σοκολάτας έτοιμη ή σπιτική
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
φλούδες άσπρης σοκολάτας
κάστανο γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την τάρτα: Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το αυγό χτυπημένο και το αλάτι Ανακατεύετε τα υλικά στην αρχή με τη λεπίδα ενός μαχαιριού και κατόπιν με τα χέρια (αν χρειάζεται προσθέτετε και λίγο νερό). Ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια ή μέσα σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 3 ώρες στο ψυγείο.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο χοντρό. Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες (ή σε περισσότερα ατομικά φορμάκια), έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης και την τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Σκεπάζετε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζετε μερικά φασόλια ή ρύζι από πάνω (για βάρος, ώστε να μην φουσκώσει). Ψήνετε 10’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C. Αφαιρείτε το χαρτί και τα φασόλια ή το ρύζι και συνεχίζετε το ψήσιμο 15'-20 ακόμη.
Βγάζετε την τάρτα απ' το φούρνο και την αφήνετε για λίγο να κρυώσει. Προσθέτετε τη μούς κάστανου - σοκολάτας.
Βάζετε το γλυκό του κουταλιού, γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα και ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου