Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 1.000 ατόμων ηλικίας 20 έως 85 χρόνων και βρήκαν ότι όσοι κατανάλωναν μία μικρή ποσότητα (1-2 κομμάτια σοκολάτας) 5 φορές την εβδομάδα
ήταν κατά μέσο όρο 3 κιλά πιο αδύνατοι από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες που δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, αυτό οφείλεται στα συστατικά της σοκολάτας και ειδικά της μαύρης, η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ελέγχει την αρτηριακή πίεση, ρίχνει τη χοληστερίνη, προλαμβάνει τα καρδιακά προβλήματα και έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση.