Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά με κοντό σχήμα
1 βαζάκι πάστα πράσινης ελιάς
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
250 γρ. ημίσκληρη γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
8 ντοματίνια
1 βολβός φινόκιο κομμένο σε τέταρτα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
φυλλαράκια ρόκας και ελιές για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τα ντοματίνια, αφαιρείτε τους σπόρους και τις φλούδες και τα χοντροκόβετε. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λάδι, το φινόκιο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα αδειάζετε σε σαλατιέρα και, όπως είναι καυτά, τα περιχύνετε με τη σάλτσα της ωμής ντομάτας. Σκορπίζετε το τυρί, την πάστα ελιάς και την κάππαρη. Γαρνίρετε τα ζυμαρικά με φύλλα ρόκας και ελιές και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου