Ροντέο η Βουλή: Απίστευτοι χαρακτηρισμοί και μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη! Όλα όσα ειπώθηκαν... (VIDEO)

Ροντέο η Βουλή: Απίστευτοι χαρακτηρισμοί και μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη! Όλα όσα ειπώθηκαν... (VIDEO)

Χωρίς ονόματα, χωρίς αποκαλύψεις και χωρίς σκάνδαλα πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφθοράς, η οποία από όλες τις απόψεις ήταν κατώτερη των περιστάσεων και σε καμία περίπτωση δεν διαφώτισε κανέναν Έλληνα πολίτη για τα πραγματικά φαινόμενα διαφθοράς.

H κοινοβουλευτική διαδικασία στιγματίστηκε από ανούσιες κόντρες και λεονταρισμούς. Μεταξύ αυτών ο άγριος καυγάς του Πάνου Καμμένου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον δεύτερο να φωνάζει από τα έδρανα του κοινοβουλίου και να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αλητάμπουρα να ζητήσεις συγγνώμη στα 4".

Μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε μία σφοδρότατη κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο τρίτος κατηγορούμενος στο κύκλωμα εκβιαστών ήταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και φώναζε προς τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ξεκάθαρα πως όχι μόνο δεν θα ανακαλέσει, αλλά καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάτσει κάτω.






Ο πρωθυπουργός αν και αναμενόταν να αναφερθεί συγκεκριμένα σε πρόσωπα και περιπτώσεις δεν προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια και αρκέστηκε να καταθέσει 13 παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίες όπως εξήγησε ήταν φαινόμενα διαπλοκής. Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη και ειδικότερα τις 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του .

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Μάλιστα είπε ότι το πόρισμα δεν θα βγει του «Αγίου Ποτέ», αλλά Θα βγει το αργότερο στα τέλη του Μάη.

 Κατηγόρησε την τριετία για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Ζίμενς και μίλησε για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφτηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πολιτικών στελεχών διεκδικώντας την επαναδιαπραγμάτευση αυτού του συμβιβασμού με τη Ζίμενς και κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπ

 Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση «πρέπει να τελειώσει οριστικά αυτή η ντροπή» του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε πολίτης, τόνισε.

 Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπασταύρου μίλησε για τρανταχτό παράδειγμα που λειτουργεί ως σύμβολο του «ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος». Επικαλούμενος τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν από έγγραφα που έχουν οι ελληνικές αρχές και είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, είπε ότι ο κ. Παπασταύρου εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της οφ σορ εταιρείας.

Απευθύνοντας «το κύριο πολιτικό ερώτημα που αφορά» τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ρώτησε: «γιατί καλύπτεται αυτό το δίδυμο Σαμαρά-Παπασταύρου;». Τόνισε ότι δεν κατανοεί γιατί δεν παίρνει αποστάσεις από το «σκοτεινό πρόσφατο παρελθόν του κόμματός του», γιατί «τον καλύπτετε σαν να ήταν δικός σας συνεργάτης ή ακόμα σαν να ήταν δικός σας συνεταίρος;». Κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του να διαλευκάνει αυτή την απορία, όπως επίσης και την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. « Αντί να απειλείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους με αγωγές επειδή σας ζητούν εξηγήσεις, θα σας πρότεινα να τις δώσετε», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με διάφορες τοποθετήσεις προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και έχει διαλύσει την οικονομία και επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ λέγοντας ότι λέει τα αντίθετα και ότι προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.Ο κ. Τσίπρας απαντώντας επίσης στις δηλώσεις περί εκλογών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα ηττηθεί και πάλι όπως ηττήθηκε και στις προηγούμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular