Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
215 γρ. κουάκερ
1 ½ κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές καρυδόψιχα χοντροκομμένη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε καλά. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με το κουάκερ. Το ρίχνετε μέσα στο μείγμα του βουτύρου, προσθέτετε και τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Παίρνετε με το κουτάλι κομμάτια ζύμης και τα ρίχνετε στο ταψί, με τρόπο ώστε ν’ απέχει το ένα από το άλλο αρκετά, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10΄-12'. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά στο ταψί, πριν τα καταναλώσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου