Υλικά συνταγής
500 γρ. πατάτες baby ή μακρόστενες πολύ λεπτές κομμένες στη μέση με τη φλούδα τους
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
σκόνη σκόρδου
άλλα καρυκεύματα προτίμησής σας [δεντρολίβανο, θυμάρι βασιλικός, ρίγανη, κλπ] προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις κόβετε στη μέση. Τρίβετε τη παρμεζάνα στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Λιώνετε το βούτυρο και το απλώνετε στη βάση ενός ταψιού το οποίο θα χωράει τις πατάτες σας. Πασπαλίζετε τη παρμεζάνα πάνω από το βούτυρο. Επίσης πασπαλίζετε και το σκόρδο και τυχόν άλλα καρυκεύματα αρεσκείας σας σε όλο το βούτυρο.
Στρώνετε τις πατάτες πάνω στο βούτυρο με τα καρυκεύματα, με το κομμένο μέρος στη βάση του ταψιού και τη φλούδα από πάνω. Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζετε από το φούρνο τις αφήνετε για 10 λ να μισοκρυώσουν μέσα στο ταψί και μετά τις βγάζετε και τις σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου