Υλικά
νισεστέ (άνθος σιταριού) : 1 ποτήρι του νερού
νερό: 7 ποτήρια
μαστίχα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού, κοπανισμένη
Για το σιρόπι και το σερβίρισμα
νερό: 2 1/2 ποτήρια
μέλι: 1 1/3 ποτήρι του νερού
ανθόνερο: 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ
λεμόνι: 1 φλούδα, λεπτοκομμένη
αμύγδαλα και φιστίκια: 300 γρ., ψίχα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζετε σε αντικολητική κατσαρολίτσα το νισεστέ με το νερό και τη μαστίχα και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές. Βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς. Την αδειάζετε σε ρηχό ταψάκι και τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
Φτιάχνετε το σιρόπι με το νερό και το μέλι, βράζοντας 6’-7’. Προσθέτετε το ανθόνερο, τη φλούδα λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Περιχύνετε την κρέμα με το σιρόπι (κρύο). Όταν πρόκεται να σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια της κρέμας με τα αμύγδαλα και τα φιστίκια .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου