Υλικά συνταγής
- καταΐφι: 1 πακέτο (500 γρ.)
- γραβιέρα Κρήτης: 400 γρ.
- φέτα: 200 γρ.
- κασέρι: 200 γρ.
- βούτυρο: 250 γρ.
- παστουρμάς: 200 γρ., ψιλοκομμένος
- μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
- αυγά: 6
- γάλα εβαπορέ: 1 κουτί μεγάλο, αραιωμένο με 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τη γραβιέρα, τη φέτα και το κασέρι. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό και τον παστουρμά.
Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανοίγετε με τα δάχτυλα το φύλλο καταΐφι (το ξαίνετε) μέχρι να απλωθεί καλά και τοποθετείτε το μισό από αυτό στο πυρέξ.
Σκορπίζετε πάνω στο καταΐφι το μείγμα των τυριών- παστουρμά, φροντίζοντας να πάει πάντου. Καλύπτετε την επιφάνεια της γέμισης με το υπολοιπο φύλλο. Ζεσταίνεται το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι και περιχύνετε την πίτα.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και ρίχνετε το μείγμα, κουταλιά - κουταλιά, σε ολόκληρη της επιφάνεια της παστουρμαδόπιτας. Την ψήνετε στους 200° C, 40' μέχρι να ροδίσει.
πηγή:icookgreek