Χαλάει ξανά ο καιρός: Βροχές, χιόνια και παγωνιά - Πτώση της θερμοκρασίας

Nέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την χώρα. Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Τι καιρό θα κάνει παραμονή Πρωτοχρονιάς.


Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.



Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις και απλό το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα
μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι , 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 1 βαθμό έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως τους 9 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές-βραδινές ώρες.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Από το βράδυ στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές-βραδινές ώρες.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα θα αναπτυχθούν τοπικές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην Εύβοια και στις Σποράδες και από το μεσημέρι και την ανατολική Πελοπόννησο. Πιθανότητα μεμονωμένες καταιγίδων στις Σποράδες τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 1 έως τους 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές-βραδινές ώρες.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Θα φυσούν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα σποραδικών βροχών μέχρι τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Για τη Δευτέρα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα) της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς, καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των υπόλοιπων τμημάτων της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Την νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα φυσούν βοριάδες 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 με 8 καις το βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση. Παγετός θα σχηματιστεί κατά τόπους, στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular